Μονή Σαιν Μισέλ : Ένα Παραμυθένιο Μοναστήρι στη Νορμανδία

2
4327

Στο μέσο ενός ταξιδιού μας από το Παρίσι στη πόλη Ρεν της Γαλλίας, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το μαγευτικό νησάκι της Νορμανδίας, τη Μονή Σαιν Μισέλ (Mont Saint Michel). Η Μονή Σαιν Μισέλ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Γαλλίας αλλά και από τα πιο μαγευτικά αξιοθέατα της Ευρώπης. Το λεγόμενο «θαύμα του Δυτικού κόσμου» χαρακτηρίστηκε από την UNESCO το 1979 ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, καθώς συνδυάζει παραδοσιακά ιστορικά στοιχεία και σύγχρονη αρχιτεκτονική. Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη μονή ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ετησίως.

Φτάνοντας στην Μονή Σαιν Μισέλ

Το ταξίδι από τη πόλη Ρεν προς τη Μονή Σαιν Μισέλ διήρκεσε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά σε μια πραγματικά μαγευτική διαδρομή. Το νησί συνδέεται με την ακτή με ένα δρόμο (γέφυρα) περίπου δύο χιλιομέτρων που ξεκινάει από το πάρκινγκ της μονής. Το πάρκινγκ για το αυτοκίνητο στοιχίζει 8 ευρώ και έχει διάρκεια 24 ωρών. Για να φτάσετε στη μονή υπάρχει δωρεάν λεωφορείο που σας παραλαμβάνει από το πάρκινγκ. Ωστόσο, όσοι από εσάς θέλετε μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της γέφυρας.

Λεωφορείο προς το νησί του Μον Σαιν Μισέλ
Λεωφορείο προς το νησί του Μον Σαιν Μισέλ

Φτάνοντας στο κάστρο νωρίς το πρωί μπορεί κανείς να παρατηρήσει το φαινόμενο της άμπωτης και τη μαγεία της φύσης καθώς μειώνεται η στάθμη του νερού. Για όσους θέλουν να

Το φαινόμενο της άμπωτης λίγο πριν την παλίρροια στο Μον Σαν-Μισέλ
Το φαινόμενο της άμπωτης λίγο πριν την παλίρροια στο Μον Σαιν Μισέλ

περπατήσουν στην άμμο και να μαζέψουν κοχύλια καλό είναι να έχουν μαζί τους ένα ζευγάρι μπότες. Αργά το απόγευμα, φεύγοντας από το Αββαείο, παρατηρείται το φαινόμενο της παλίρροιας. Η μονή περικυκλώνεται και πάλι από τη θάλασσα και γίνεται πάλι νησί! Στις ισημερίες το φαινόμενο της παλίρροιας είναι ακόμα πιο έντονο αφού η θάλασσα κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή.

Η επιβλητικότητα της Μονής Σαιν Μισέλ δε μπορεί να αποτυπωθεί σε καμία φωτογραφία. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να σας ταξιδέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε, σαν να ήσασταν και οι ίδιοι εκεί. Επάνω στο λόφο του νησιού προβάλλει το μοναστήρι με χαρακτηριστικό στη κορυφή της, το άγαλμα του αρχάγγελου Μιχαήλ. Για να φτάσετε στη μονή θα πρέπει να διασχίσετε το πανέμορφο χωριουδάκι του νησιού με τα πλακόστρωτα δρομάκια, το οποίο είναι γεμάτο με εστιατόρια, καφέ, μαγαζιά καθώς και πολλά καταλύματα.

Μονοπάτι στο χωριό της Μονής Σαν-Μισέλ - Μονή Σαιν Μισέλ
Μονοπάτι στο χωριό της Μονής Σαιν Μισέλ

Το επιβλητικό Αββαείο του Σαιν Μισέλ

Ανεβείτε έως την κορυφή του λόφου για να απολαύσετε τη μοναδική θέα της άμπωτης και της παλίρροιας. Μη διστάσετε να επισκεφθείτε το αββαείο που φιλοξενείται στην κορυφή του χωριού και αποτελεί ένα από τα επιτεύγματα της αρχιτεκτονικής. Το κόστος για την είσοδο στον Ρωμανικό ναό είναι 9 ευρώ. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Μονής Σαιν Μισέλ.

Θέα απο τη Μονή Σαν-Μισέλ Μονή Σαιν Μισέλ
Θέα απο τη Μονή Σαιν Μισέλ
Το Αββαείο Σαν-Μισέλ Μονή Σαιν Μισέλ
Το Αββαείο Σαιν Μισέλ
Ομελέττα La Mère Poulard - Μονή Σαιν Μισέλ
Ομελέτα La Mère Poulard

Το νησί είναι αρκετά τουριστικό και για αυτό το λόγο δεν είναι καθόλου οικονομικό (μια απλή ομελέτα στο περίφημο La Mère Poularde κοστίζει 40 ευρώ προσφέροντας όμως show από τον chef κατά την προετοιμασία της!).Αυτό όμως δεν κάνει το ιστορικό μνημείο λιγότερο ελκυστικό. Πρέπει να το επισκεφθείτε οπωσδήποτε και να ζήσετε τη μαγεία του Αββαείου της Νορμανδίας και του μεσαιωνικού κάστρου των ιπποτών. Ωστόσο είναι προτιμότερο να αρκεστείτε σε μια μεγάλη βόλτα και να προτιμήσετε τη διαμονή και το φαγητό που προσφέρουν  κοντινές πόλεις της Νορμανδίας, όπως το γραφικό Σαιν Μαλό ή τη χερσόνησο Κανκάλ όπου θα φάτε τα πιο ωραία μύδια με τηγανιτές πατάτες της Γαλλίας!

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ