Μοιραζόμαστε μαζί σας τα χρησιμότερα tips για να οργανώσετε το ταξίδι σας στην Ινδία. Η Ινδία είναι ένας από τους δυσκολότερους προορισμούς, εάν αποφασίσετε να πάτε χωρίς κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο!
1Να μην ξεχάσωωωω
- Καλαμάκια για να μην χρειάζεται να ακουμπάτε το στόμιο από τα μπουκάλια όταν πίνετε το νεράκι σας ή την coca-cola σας!
- Πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης
- Κρακεράκια και κρουασάν για στιγμές μεγάλης πείνας
- Αντισηπτικό χεριών σε υγρή μορφή και σε πανάκια
- Αμπούλες χλώριου νερού (Aquaclean). Δεν είναι άκρως απαραίτητο, αλλά θα σας χρειαστεί σε περίπτωση που πάτε σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν θα μπορείτε να βρείτε εμφιαλωμένο νερό. Κοστίζουν γύρω στα 18 ευρώ και θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη camping
- Ταξιδιωτική ασφάλεια, η οποία είναι χρήσιμη άλλωστε και για όλα τα μακρινά ταξίδια
- Φάρμακα…πολλά φάρμακα! Αντιβιοτικά, χάπια για πυρετό, γαστρεντερίτιδα, εμετό, διάρροια, ηλεκτρολύτες για αφυδάτωση, αλοιφές για εξανθήματα. Καλό θα είναι λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να παίρνετε βιταμίνες για να μην εξασθενίσει ο οργανισμός σας.
- Σεντόνια αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με τρένο! (αν και προσφέρουν στην πρώτη κλάση)
- Πετσέτες, αν και τα περισσότερα καταλύματα προσφέρουν καθαρές πετσέτες
- Αντηλιακό και καπέλο
- Αντικουνουπικό
- Δροσερά ρούχα με μακριά μανίκια και παντελόνια καθώς και φουλάρια για τις κοπέλες
- Χαρτί υγείας (δεν κυκλοφορεί άφθονο στην Ινδία!)
- Καραμελίτσες και δωράκια όπως μαρκαδόρους κλπ αν θέλετε να δώσετε στα μικρά παιδάκια που θα τα κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενα
- Ωτοασπίδες αν θέλετε στον ύπνο σας απόλυτη ησυχία και όχι κόρνες!
- Αντάπτορας για πρίζα. Aν και οι περισσότερες ελληνικές συσκευές είναι συμβατές, μπορεί να έχετε πρόβλημα με ορισμένες πρίζες (εμείς κάψαμε το πιστολάκι μας!)
- Offline χάρτες που θα έχετε κατεβάσει από πριν στο κινητό σας με όλα τα σημεία ενδιαφέροντός σας, ώστε να είναι πιο εύκολες οι μετακινήσεις σας στις πόλεις όταν δεν θα έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μια πολύ καλή εφαρμογή είναι το MAPS ME
- Φωτοαντίγραφα των διαβατηρίων και της visa σας
- Εάν είστε φοιτητής ή φοιτήτρια φροντίστε να έχετε μαζί σας την φοιτητική σας ταυτότητα. Σε πολλά μνημεία κάνουν φοιτητικές τιμές ακόμα και 50% με την επίδειξή της.
2Προσοχή στο νερό και στο φαγητό
Μην πιείτε ποτέ νερό από βρύση, γιατί δεν το αντέχει το στομάχι μας. Μην χρησιμοποιήσετε πάγο και μην φάτε παγωτό. Και μην επαναπαυτείτε ποτέ ακόμα και αν σας φαίνεται η καφετέρια πολυτελής! Σας μιλάμε ως παθόντες! Επίσης, θα πλένετε τα δόντια σας μόνο με εμφιαλωμένο νερό (εδώ θα σας χρειαστεί το πλαστικό ποτηράκι!).
Αποφύγετε το street food και αν θέλετε οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε φροντίστε να έχει καλά tips. Επίσης, αποφύγετε τα φρούτα και τα ωμά λαχανικά.
3Τι εμβόλια χρειάζονται για την Ινδία
Καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, την Διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας σας ή το ΚΕΕΛΠΝΟ για να σας δώσουν κατάλληλες συμβουλές ταξιδιωτικής υγείας.
Θα πρέπει να προγραμματίσετε εγκαίρως τον εμβολιασμό σας καθώς συχνά υπάρχει έλλειψη εμβολίων. Εμείς κάναμε τα εμβόλια της Ηπατίτιδας Α’ και Β’ και πήραμε αντιελονοσιακά χάπια. Bonus Tip: Στο Νοσοκομείο Συγγρός έχει ορισμένες μέρες της εβδομάδας γιατρό που συνταγογραφεί τέτοιου είδους εμβόλια.
4Visa για Ινδία
Υπάρχουν δύο λύσεις για να βγάλετε visa για την Ινδία εάν είστε Έλληνας πολίτης. Η πρώτη είναι να πάτε στην Πρεσβεία της Ινδίας με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα βρείτε εδώ http://www.indianembassy.gr/eoi.php?id=Documents (tip: μην ξεχάσετε μια φωτοτυπία ενός τραπεζικού σας λογαριασμού!). Περιμένετε να φάτε τουλάχιστον ένα τρίωρο αναμονής καθώς και τα μούτρα του/της υπαλλήλου που θα σας «εξυπηρετήσει»!
Η δεύτερη λύση εάν θέλετε απλή τουριστική βίζα είναι να κάνετε την αίτηση ηλεκτρονικά και να σας εκδοθεί αυτόματα e-visa. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε να βγάλετε καινούριες φωτογραφίες, ούτε να πάτε από την Πρεσβεία. Κάνετε την αίτηση ηλεκτρονικά, πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, περιμένετε 24 έως 72 ώρες και λαμβάνετε στο e-mail την visa σας ηλεκτρονικά. Τυπώνετε το e-mail και πηγαίνετε με αυτό στο αεροδρόμιο της Ινδίας χωρίς κανένα πρόβλημα. Η διάρκεια της βίζας μετράει από την ημέρα που μπαίνετε στην Ινδία. Δώστε μεγάλη προσοχή στα στοιχεία που εισάγετε στην αίτηση ώστε να συμπίπτουν με αυτά του διαβατηρίου σας.
5Συνάλλαγμα στην Ινδία
Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεις συνάλλαγμα και ίσως δεν συμφέρει. Εμείς αρκεστήκαμε στα Ινδικά ΑΤΜ που είχαν ελάχιστη προμήθεια και καλό rate.
Αν δεν σας δουλεύει η κάρτα σε ορισμένα ΑΤΜs μην απογοητευτείτε, δοκιμάστε ένα άλλο, και εάν μπορείτε προτιμήστε να είναι μέσα σε τράπεζα. TIP: Σε όλα τα ΑΤΜs μπαινοβγάζεις την κάρτα και μετά κάνεις την συναλλαγή, μην μπερδευτείτε!
6Taj Mahal
Λογικά αν πάτε στην Ινδία θα θέλετε να πάτε και στο Taj Mahal. Ε λοιπόν το ίδιο επιθυμούν και χιλιάδες άλλοι ταξιδιώτες. Φροντίστε να επισκεφθείτε το φαντασμαγορικό μαυσωλείο στην Ανατολή ή στη Δύση του ηλίου καθώς αυτές τις ώρες τα χρώματα του μαρμάρου είναι μαγευτικά και ο κόσμος είναι λιγότερος. Επίσης, μια μέρα στην Agra, την πόλη που βρίσκεται το Taj Mahal, είναι υπεραρκετή!
7Μετακινήσεις στην Ινδία
Οι αποστάσεις στην Ινδία είναι τεράστιες και το θέμα της μετακίνησης θα πρέπει να το οργανώσετε καλά. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να ελιχθείτε στις πόλεις της Ινδίας!
Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία μην διστάσετε να κάνετε το σχόλιο σας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας!!!