Μετακινήσειs στην Ινδία

1
1100
auto rickshaw
auto rickshaw

Οι αποστάσεις στην Ινδία είναι τεράστιες και το θέμα της μετακίνησης θα πρέπει να το οργανώσετε καλά.

  • Το ενδεχόμενο να οδηγήσετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο εμείς απλά το αποκλείουμε! Η κίνηση στις πόλεις της Ινδίας είναι ανυπόφορη και όλοι οδηγούν σαν τρελοί σε όποιο ρεύμα τους βολεύει. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να επιβιώσετε ανάμεσα σε αυτοκίνητα, πεζούς, αγελάδες, καμήλες, ποδήλατα και μηχανές που κυκλοφορούν ανέμελα!
  • Uber!!! Είναι μια πολύ καλή λύση για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συνήθως πριν φτάσει ο οδηγός καλεί για να επιβεβαιώσει το σημείο παραλαβής, οπότε σας χρεώνει. Καλύτερα να ζητήσετε από κάποιον άλλον με ινδικό νούμερο να καλέσει ταξί για εσάς.
  • Ταξί όπως το ξέρουμε στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως παντού τα auto rickshaw και τα bicycle rickshaw που είναι ακόμα πιο φτηνά για μικρότερες αποστάσεις. Προσοχή όμως! Θα προσπαθήσουν να σας πάρουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν ή να σου πουν ότι το ξενοδοχείο σου έκλεισε και να θέλουν να σε πάνε σε άλλο. ΑΝ μπορείτε προσπαθήστε να τους πείσετε να βάλουν ταξίμετρο.

    auto-rickshaw
    auto-rickshaw
  • Η απάντηση <yes> τις περισσότερες φορές θα σημαίνει <i don’t understand>!
    mapsme
    Στη μέση του πουθενά με το τρένο!

    Πολλές φορές θα χρειαστείτε πληροφορίες, ταξί κτλ. όλοι αρχικά θα σας πουν ναι ότι ξέρουν τι ρωτάτε. Ωστόσο πιστέψτε μας δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα! Εδώ θα σας φανούν χρήσιμοι οι offline χάρτες στο κινητό για να τους λέτε ακριβώς που θέλετε να πάτε.

  • Η πιο εύκολη λύση είναι να κλείσετε από πριν έναν οδηγό που θα σας μεταφέρει από την μία πόλη στην άλλη.
  • Για τις ακόμα πιο μεγάλες αποστάσεις μπορείτε να κλείσετε είτε εισιτήρια τρένου (καλύτερα πρώτη θέση για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια) ή αεροπορικά εισιτήρια. Εντάξει μόνο για την εμπειρία αξίζει να το δοκιμάσετε! Αλλά θα πρέπει να αντέχετε τις δυνατές συγκινήσεις!
  • Υπάρχουν λεωφορεία, ορισμένα από τα οποία έχουν κουκέτες για να κοιμηθείς, αλλά εμείς δεν το δοκιμάσαμε.

Πώς να κλείσετε εισιτήρια για τρένο στην Ινδία

Τα εισιτήρια για το τρένο είναι μια πονεμένη ιστορία καθώς η Ινδία είναι μια χώρα με τεράστια γραφειοκρατία. Φανταστείτε υπάρχει υπουργείο μόνο για το δίκτυο τρένων της Ινδίας! Μια εύκολη λύση είναι να απευθυνθείτε στο ξενοδοχείο που θα μείνετε για να σας κλείσουν τα εισιτήρια του τρένου, συνήθως με μια μικρή προμήθεια. Παρ’ όλα αυτά, αν θέλετε να τα κλείσετε μόνοι σας βρήκαμε λύση και σας την δίνουμε στο πιάτο!

τρένο στην Ινδία
Φτάνοντας στον σταθμό του τρένου στην Jaisalmer

Βήμα 1ο: Εγγραφή στο site IRCTC

Αρχικά, θα χρειαστεί να εγγραφείτε στο κρατικό site IRCTC της Ινδίας για τα τρένα https://www.irctc.co.in/eticketing/loginHome.jsf

Βήμα 2ο: Ινδικό τηλέφωνο

Εκεί αφού εισάγετε τα στοιχεία σας δυστυχώς θα δείτε ότι χρειάζεται ινδικό νούμερο που να ξεκινάει από +91 και στο οποίο θα σταλεί ένας κωδικός επιβεβαίωσης που θα πρέπει να εισάγετε για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας. Αν δεν εγγραφείτε σε αυτό το site δεν θα μπορείτε να κλείσετε από πουθενά αλλού εισιτήρια. Οπότε, θα πρέπει να βρείτε μια λύση για να βρείτε ινδικό νούμερο! Εμείς πήγαμε στην Πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα και εκεί βρήκαμε τον Νίκο (εξαιρετικό παιδί), περίμενε στην ουρά όπως και εμείς και πιάνοντας την κουβέντα μας εξυπηρέτησε αφού είχε έναν φίλο με ινδικό νούμερο. Εναλλακτικά, αν δεν σταθείτε τόσο τυχεροί στην Πρεσβεία, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα ινδικό εστιατόριο και να ζητήσετε από εκεί να σας εξυπηρετήσουν!

Βήμα 3ο: Αγορά εισιτηρίων

Αφού λοιπόν εγγραφείτε επιτυχώς θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια από το επίσημο site, αφού δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες τρίτων χωρών! Το μόνο site που δουλεύει επιτυχώς και δέχεται όλες τις κάρτες είναι το cleartrip. Αφού αγοράστε τα εισιτήρια θα σας αποσταλεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Βήμα 4ο: Επιλογή βαγονιού

τρένο στην Ινδ'ια
Στον σταθμό του τρένου

Στα τρένα υπάρχουν διάφορα είδη θέσεων. Εμείς αγοράσαμε εισιτήρια πρώτης θέσης (1st AC) που προσφέρουν τετράκλινες ή δίκλινες (coupé) καμπίνες με κλιματισμό και κοστίζουν γύρω στα 30 ευρώ για μια απόσταση 600 χιλιομέτρων (υπολογίστε περίπου 12 ώρες ταξίδι).

Βήμα 5ο: Βρείτε τις θέσεις σας

Δυστυχώς δεν μπορείτε να επιλέξετε τις ακριβείς θέσεις σας μέσα στο βαγόνι. Ειδικά για την

Train from Jaipur to Jaisalmer- τρένο στην Ινδ'ια
Coupé πρώτης θέσης στο τρένο απο Jaipur προς Jaisalmer

πρώτη θέση, οι θέσεις κατανέμονται 4 ώρες πριν την αναχώρηση. Θα πρέπει να μπείτε στο site της IRCTC με τον κωδικό της κράτησής σας (PNR code) για να δείτε που ακριβώς θα κάθεστε και τον ακριβή αριθμό της θέσης/κουκέτας σας.

Για να βρείτε το σωστό βαγόνι σας συμβουλεύουμε να πάτε λίγο νωρίτερα στο σταθμό ώστε να έχετε χρόνο να προσαρμοστείτε. Οι σταθμοί τρένου στην Ινδία δεν είναι ειδυλλιακό τοπίο! Αφού βρείτε την πλατφόρμα που θα έρθει το τρένο σας, υπάρχουν οθόνες που δείχνουν πού βρίσκεται το κάθε βαγόνι. Για την πρώτη θέση θα αναγράφει A1 ή ΗΑ1. Εκεί θα περιμένετε υπομονετικά μέχρι να έρθει το τρένο (και ναι θα υπάρχουν καθυστερήσεις!!). Επίσης, συνήθως στην πρώτη θέση υπάρχει στην πόρτα του βαγονιού αναρτημένη η λίστα με τα ονόματα των επιβατών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ