Kαλοκαίρινες νύχτες στο κέντρο της Αθήνας

0
821

Επίσκεψη στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού είναι το αρχαίο ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου και βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλαγία της Ακρόπολης. Κλείστε εισιτήριο για οποιαδήποτε παράσταση στο Ηρώδειο. Και μόνο η παρουσία στο χώρο είναι τόσο καθηλωτική, που ο,τι θέαμα και να διαλέξετε να δείτε, η ατμόσφαιρα του χώρου θα σας ανταμείψει.Βρείτε το πρόγραμμα εδώ.

Λίγο κρασί..!

Αφού η Ελλάδα φημίζεται και όχι άδικα για το κρασί της, κάντε τη βραδινή σας βόλτα περπατώντας στο κέντρο και καθίστε για ένα ποτήρι κρασί σε ένα από τα wine bars τα οποία έχουν τεράστια ποικιλία στο Ελληνικό καλό κρασί. Μια πολύ καλή πρόταση είναι το heteroclito το οποίο βρίσκεται σε ένα στενάκι της Ερμού.

Θερινό σινεμά στο Cine Paris και στο Cine Θησείον

Αποτελεί και τη δίκη μας αγαπημένη καλοκαιρινή βόλτα. Το Cine Paris είναι το πρώτο θερινό σινεμά της Αθήνας αφού βρίσκεται εκεί από το 1920. Βρίσκεται στην οδό Κυδαθηναίων στη καρδιά της Πλάκας με συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη. Φροντίστε να πάτε λίγο νωρίτερα για να προλάβετε να κάτσετε στα δυο υπέροχα privé μπαλκονάκια που βρίσκονται στο πρώτο όροφο.

Cine Paris

Το Cine Θησείον αντίστοιχα βρίσκεται πάνω στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Η θέα προς την Ακρόπολη είναι μαγική. Το Cine Θησείον έχει ψηφιστεί από το cnn ως το καλύτερο θερινό σινεμά του κόσμου – καταλαβαίνετε το λόγο:)

Cine Θησειον

Εκδηλώσεις στην πανσέληνο του Αυγούστου

Ο λόγος για το τόσο ξεχωριστό Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Αν λοιπόν αυτή η πανσέληνος δε σας βρει σε κάποιο νησί, μην πτοείστε! Ο Δήμος Αθηναίων κάθε χρόνο τις ημέρες πριν και μετά την Πανσέληνο του Αυγούστου, όπως επίσης και τον Δεκαπενταύγουστο, διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και διάφορες εκθέσεις. Επίσης, όλα τα μουσεία παραμένουν ανοιχτά για το κοινό αυτές τις ημέρες. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και γίνονται σε διαφορά σημεία του κέντρου της Αθήνας. Κάντε μια βόλτα εκείνες της μέρες στο κέντρο, αξίζει!

Βραδινή βόλτα στο Μοναστηράκι και την Πλάκα

Κάντε μια στάση στο μοναστηράκι και ξεκινήστε τη βόλτα από τη πλατεία Αγίας Ειρήνης. Δοκιμάστε εξαιρετικό street food από falafel, burritos, tacos, αλλά και hawaian sushi (θα ακολουθήσει σύντομα άρθρο μας για όλες τις street food λιχουδιές της Αθήνας) και έπειτα καθίστε για ένα coctail σε ένα από τα αμέτρητα μπαρ που θα συναντήσετε στα στενάκια. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, οπότε όπου και αν αποφασίσετε να καθήσετε είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσετε!

Εμείς ωστόσο σας προτείνουμε να ανηφορίσετε προς την Πλάκα και το Ipitou Bar στην οδό Ηπίτου, για τέλειο τζιν τόνικ με εσπεριδοειδή και funky μουσικές! Γιατί χωρίς ένα ωραίο gin tonic το καλοκαίρι δεν βγαίνει! Cheers!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ